19-06-10

Nog 19 keer slapen!

Een nieuwe uitdaging... een nieuwe blog. Velen onder jullie kennen mijn andere blog (Runnerjules) wel, waarin ik uitgebreid bericht over het wel en wee der marathonlopers en sportfanaten. Een hele uitdaging op zich, dat laatste. Maar het leven is meer dan sporten alleen. En zo heb ik voor mezelf een nieuwe uitdaging gevonden. De verwezenlijking (eindelijk) van een droom die ik al jaren had: als vrijwilliger in het buitenland gaan werken. Niet zomaar het buitenland, maar Zuid-Amerika. Nu we alle verplichte stappen des levens zowat achter de rug hebben (studies - huisje - boompje - beestje - werk ) heb ik eindelijk de tijd en de energie om met volle moed aan deze uitdaging te beginnen. En dus....

.... vertrek ik op donderdag 8 juli om 19u15 naar Asunción, de hoofdstad van Paraguay. Het gaat me enkele uurtjes kosten, ze sturen me immers via Zurich en Sao Paolo (ben ik toch ook es in Brazilië geweest niewaar), maar op 9 juli zet ik dan voet in het land dat voor 7 weken m'n nieuwe thuis wordt. Ik word er hartelijk ontvangen door de familie Vega-Moura uit Asuncion (zelf niet onbekend met AFS aangezien mijn gastzus net als ik in 1996/97 in de States verbleef) die ik ondertussen al uitgebreid heb leren kennen dankzij de wondere wereld van e-mail en facebook. Ik heb zowaar al gechat met "mama Paraguay" :-). Zeven weken lang zal  ik deel uitmaken van het gezinnetje met vader Pocho, mama Myrian en zus Mariella. Niet te vergeten; de twee boxers: Khala en Chrysantemo :-)

't Is geen snoepreisje, geen toeristische rondrit. 'k Ga mijn ventje hier thuis geen zeven weken achterlaten om gewoon te gaan sightsee-en. Nee hoor. Ik ga er elke weekdag werken in een schooltje in een armere buurt van Asunción, waar kindjes worden opgevangen van alleenstaande werkende mama's die anders op straat ronddolen. 'k Vond op internet een blog met foto's van een meisje dat drie jaar geleden in hetezelfde schooltje heeft gewerkt.... klikken als je een idee wil hebben! Het wordt een hele uitdaging, dat staat vast, maar ik heb er nu al zin in die kindjes zeven onvergetelijke weken te bezorgen!

Deze nieuwe blog dus om dit nieuwe avontuur te volgen. Zeven weken lang zal ik proberen jullie op de hoogte te houden van m'n avonturen in het land van de Chaco, de chipa, het guarani, de harp en zoveel meer....  Ik vertrek met een valies vol luizenshampoo en kom gegarandeerd terug met een valies vol leuke verhalen en geweldige indrukken!

16:12 Gepost door Julie in Asuncion | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

we wensen .... jou het allerbeste met je prachtig project in Paraguay ,ga ervoor ! je hebt allesinds het hartje op de juiste plaats om ginder de nodige steun te verlenen ! het allerbeste !xxx we volgen je uit het verre Belgenlandje ps wij zullen alvast ook een beetje voor "zorgenkindje" Maarten letten :-p

Gepost door: Katrien & Christ | 19-06-10

We weten ... dat je dat perfect zal doen, zoals altijd. Niet dat perfectie hier per se vandoen is: je enthousiasme en engagement barsten uit alle pixels van je blog.
BTW 'k weet niet of er binnenkort verkiezingen zijn in Paraguay, anders kan je je er met al je ervaring ook nuttig maken :-)

Gepost door: papa & Céline | 19-06-10

het wordt een fantastische ervaring !
Ik RSS'te alvast om niks te missen van je verhalen !
Enjoy ! Veerle

Gepost door: jogginggirl | 19-06-10

geweldig idee om deze blog speciaal ervoor op te richten . Je zal er ongetwijfeld veel avonturen aan over houden . Ik hoop dat jij zelf en de kinderen ginder een onvergetelijke tijd beleven !
Tot zaterdag he , in geel !

Gepost door: coach mario | 19-06-10

TOF Tof dat we je hier kunnen volgen. Ik wens je heel veel succes op je "missie", je droom wordt werkelijkheid. Je gaat er veel plezier aan beleven. Ik heb veel bewondering voor jou !!!

Gepost door: Edith | 19-06-10

Hopelijk kan je daar af en toe iets posten. Doe da daar goed, he hebt een schoon hartje.

Gepost door: cremke | 19-06-10

natuurlijk volgen we je blog ! zo zijn we toch wat dichter bij jou :-) Veel succes ginder, en je komt ongetwijfeld met een karrenvracht verhalen thuis :-)

Gepost door: Chris | 19-06-10

Francis Coucke... ... vind dit leuk...

Gepost door: Francis | 19-06-10

bij deze toegevoegd aan mijne google reader! kijk er naar uit je verhalen te lezen! nog even aftellen en dan ben je er al!!!

Gepost door: Jess | 20-06-10

onze steun heb je al lang gekregen we volgen je van kortbij dit gaat je veranderen wees daar maar zeker van dit blogje zal zeker druk bekeken worden het gaat je goed

Gepost door: Berry & Inge | 20-06-10

RSS je staat in mijn RSS reader!! Heeeeel veel succes met je project in Paraguay!!!

Gepost door: Ronald | 20-06-10

De commentaren zijn gesloten.