27-06-10

Paraguay - 11 dagen: Houston we have a problem

Nog nooit ging de tijd zo snel als de voorbije weken. Zo zot eigenlijk. Maanden ben ik al bezig met de voorbereidingen voor Paraguay, van de eerste keer dat ik mijn droom luidop uitsprak (september 2009), over het regelen van mijn verlof op het werk en het invullen van het AFS dossier (december 2009), het inzamelen van de nodige centjes (Run & Spinning for Paraguay in november en januari), mijn deelname aan het "wegwijsweekend" van AFS (maart 2010) tot het moment dat ik mijn gastfamilie en project toegewezen kreeg. Telkens kleine stapjes die me telkens iets dichter bij hét moment brachten. En nu sta ik plots op minder dan 2 weken verwijderd van mijn vertrek. Het lijkt allemaal zo onwerkelijk.

Zoveel te regelen nog, voor ik vertrek. Zijn de papieren in orde? hebben we een cadeautje voor m'n gastgezin? Heb ik genoeg luizenshampoo mee? Genoeg liedjes / spelletjes / kleurplaten op USB stick gezet voor de kindjes daar? Genoeg Spaans gestudeerd? Is de verrassing voor maarten geregeld? Is alles geregeld op het werk? Wie moet ik allemaal nog een keer zien voor ik vertrek? En dan..... het grote probleem: WAT NEMEN WE MEE?

Een valies maken voor 7 weken is niet gemakkelijk. Een valies maken voor7 weken is nog moeilijker als je maar 20kg mag meenemen. En 't wordt al helemaal maf als je weet dat het daar winter is. Dat betekent: de ene dag koud (8-10 graden), de volgende dag warm (25 graden). Gemakkelijk he! Mijn gastmama liet me al weten zeker een sjaal, mutsen en handschoenen mee te brengen. Hallo? Niet direct wat ik in gedachten heb bij Zuid-Amerika. En natuurlijk moet het loopgerief mee. En een hele reisapotheek. Iets tegen de regen. Iets tegen de kou. Een gemakkelijke schoen. Een paar slippers....

Het resultaat? HIeronder een foto van mijn reistas (ja, dat KLEINE rode ding tegen de muur) met alles errond dat ik mee zou willen nemen.... HOUSTON, we have a problem! Hoe gaan we dat nu oplossen????

DSC00626

22:09 Gepost door Julie in Asuncion | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

je puzzelt toch zo graag ? Van een uitdaging gesproken...

Gepost door: Maarten | 27-06-10

Vergeten En je bent nog zo veel vergeten. Wie zien geen loopschoenen, sokken, verzorgingsproducten, slipjes, ...

Gepost door: cremke | 29-06-10

Hebben ze daar geen Wasmasschien ? dat zouden anders 49 slipjes worden , indien gij een proper meiske zijt toch ? :-)

Gepost door: coach mario | 01-07-10

De commentaren zijn gesloten.