07-07-10

En we zijn..... vertrokken!

Het is zover....morgen is het 8 juli 2010.... we gaan vertrekken! Morgen richting luchthaven en het avontuur kan beginnen. De valies gemaakt (en kan nog dicht -  een wonder). De laatste werkdag achter de rug. Afscheid genomen van Maarten, nog eens lekker samen gaan eten, vriendjes en familie. Nog de laatste zaken geregeld. Alles klaar voor wat zeven hopelijk onvergetelijke weken moeten worden. Vraag is of je ooit echt helemaal klaar bent, maar daar ga ik me het hoofd niet meer over breken. We zijn gescheept, we moeten varen. En we gaan ervoor!

Vooraleer ik voet op Paraguayaanse bodem zet wacht me nog een hele reisweg. Maar liefst drie vluchten om ter plaatse te geraken: eerst van Brussel naar Zurich (2u vliegen), dan een uurtje wachten voor de vlucht van Zurich naar Sao Paulo (12u vliegen). Daar aangekomen wordt het een uitdaging om ons 10u (!!) bezig te houden tot we de vlucht naar Asuncion (2u) kunnen nemen. Een hele boterham dus! Gelukkig moet ik die uren niet eenzaam doorbrengen. Ik krijg het gezelschap van Caroline en Emilie, twee andere AFS-vrijwilligers die naar Paraguay gaan (maar naar andere steden).

Vrijdagavond (voor jullie zaterdagochtend) kom ik toe in Asunción, waar mijn gastfamilie me zal opwachten. Zaterdag krijg ik een hele dag "orientatie" om me in te wijden in de gebruiken van het Paraguayaanse volk. Wat te doen en wat vooral niet te doen. Wat te dragen. hoe je te gedragen. Wat te spreken..... het lijkt banaal maar het is vaak cruciale informatie die, als je de gebruiken niet kent, tot pijnlijke (maar ook grappige) situaties kan leiden. Zondag nog even uitblazen om dan.....

... maandag te beginnen werken op mijn project. Mijn schooltje ligt in één van de sloppenwijken van Asunción. Er worden kindjes opgevangen tot 15 jaar (denk ik), van alleenstaande werkende moeders. De bedoeling is dat ik de jongste groep (0-3 jaar) ga bijhouden, maar naar het schijnt kan ik ook wisselen van groep, dus kan ik soms ook met oudere kindjes spelen. Wel leuk, want ik heb een hele voorraad kindersurprise-speeltjes en speelkaarten van Ferrero mee (danku Kris en Berry). Ook een hele voorraad kleurplaten op een usb-stikkie om ter plaatse af te printen. Ideeën genoeg, hopelijk krijg ik ook de kans om ze uit te werken. Naar het schijnt komt er vanaf augustus ook een Canadees meisje werken, dus dan ben ik niet meer alleen. Spannend !

Een volgend berichtje zal vanuit Zuid-Amerika geschreven worden... wordt vervolgd!

22:32 Gepost door Julie in Asuncion in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Julie, 'k wens je alvast een goede reis ! Geniet van je 'trip' ter plekke, en een postje nu en dan zou de thuisblijvers een groot plezier doen ;-)
Keiveel succes bij 't project !

Gepost door: jogginggirl | 07-07-10

succes meid Jules ge gaat dat daar goed doen ik weet dat nu al.

Gepost door: Berry | 07-07-10

Ze gaan u in Paraguay in september zoveel missen als wij u nu .... doe da goe ginder !! Trouwens hebben wij jou al gezegd dat je een prachtmeid bent ? wel zo denken we over jou ,veel grtjes K & C en de kids

Gepost door: Katrien en Christ | 08-07-10

Heel veel succes maar ook sterkte daar, het zullen zware weken worden, maar jij kan dat wel aan!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 08-07-10

je zult dat idd heel goed doen ginder. We zullen je missen en kijken al uit naar je verslagjes !!

Gepost door: Chris | 08-07-10

Snoepke, sorry dat ik je niet meer "persoonlijk" dag heb kunnen zeggen, maar 'k heb dat een tijdje geleden wel gedaan natuurlijk hé!!! Ongelooflijk veel plezier ginder, maak er iets fantastisch moois van, en ik ga je blogje op de voet volgen, zodat ik een beetje mee kan genieten van mijn favoriete continent :-))
Succes met al je plannen ginder!!!
Dikke knuffel en dikke kus!!!

PS: 't was leuk dinsdagavond ;-)

Gepost door: Eva | 09-07-10

De commentaren zijn gesloten.