28-07-10

Por fin salió el sol!

Jippie jajee, jippie jajee! Eindelijk! Eindelijk! Jep, alles dubbel, want niet alleen is m'n griep voltooid verleden tijd en voel ik me eindelijk weer de oude, heb ik eindelijk een dag zonder koorts, hoesten, snot of keelpijn, maar ook..... ein-de-lijk is het hier beter weer! Eindelijk het Zuid-Amerika zoals ik me had voorgesteld, onder een stralende warme zon, met temperaturen tot 26°. Een mens zou voor minder vrolijk worden na 2,5 weken vrieskou! En je raadt het nooit.... nu de zon schijnt en het warm is.... komt er ook warm water uit mijn douche (val nu dood!). Anyway, alle elementen aanwezig dus om op en top te genieten van mijn verblijf in Paraguay, en dat heb ik vandaag zeker en vast gedaan.

'k Had recent alle kleurplaten laten afdrukken (en kopiëren) die ik meehad op een USB-stikkie vanuit België en die had ik vandaag dan eindelijk eens meegenomen naar 't schooltje. De kindjes waren door het dolle heen en lieten speeltjes en eten voor wat het was en wilden gelijk gaan tekenen ("quiero pintar, quiero pintar"). Het eerste uur van de dag was daarmee al snel gevuld.kleurplaten.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat het zo'n mooi weer was zijn we daarna met alle klasjes samen naar de speeltuin getrokken. Met 35 klein gastjes héél de Chacarita door, door de modder en de plassen (van de voorbije weken), de varkens, de smalle straatjes, langs stinkende huizen enz.... tot aan..... de tuin van het Presidentieel Paleis. Ja, de tegenstelling kan niet groter zijn, het paleis met al zijn pracht en praal ligt op nog geen 500m van de Chacarita. De toeristen worden netjes op die manier rondgeleid dat ze het ene niet te zien krijgen, het andere wel.... Hoe dan ook, daar, aan het water ligt een - voor Paraguayaanse normen - gigantische speeltuin waar de kindjes zich twee uur lang ongelofelijk hebben uitgeleefd. Ze hebben gespeeld, geravot, genoten van het zonnetje, ruzie gemaakt, elkaar haren uitgerukt... enfin, alles wat kindjes zoal doen in een speeltuin. Maar 't was superleuk en 't was vooral genieten van een eerste lentezonnetje!

deborah.jpg
emilce.jpg
palacio.jpg

Voor de rest gaat alles hier prima. 'k Wil jullie wel es bedanken voor de fijne reacties, zowel hier op m'n blog als in m'n mailbox en voor de bijdragen die er nog zijn bijgekomen! Gracias mil!

20:39 Gepost door Julie in Asuncion | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

SUPER ! SUPER ! Ook tweemaal. Blij dat die griep weg is en de zon en het warm water terug ;-) En vanaf nu: g e n i e t e n . . .

Gepost door: mams | 28-07-10

Ola , amai we beleven het hier allemaal mee ,wat moet het nu toch leuk zijn om te kunnen ravotten en niet te sukkelen langs de straten ,prachtwerken !! veel groetjes van ons allemaal xxx

Gepost door: Katiren en Christ | 28-07-10

Had gelinkt naar een bericht ipv naar uw blog en dacht dat er niks nieuws kwam. Heb zopas de fout ontdekt en veel leeswerk gehad. Ondertussen een griepje overwonnen (die moet je nie meebrengen) en gezien dat je er een marathon kan meepikken. Ook schooltje lijkt zeer enthousiast. supper tof. Doe zo verder en placeer maar een frigoke

Gepost door: cremke | 28-07-10

eindelijk hier eens bijgelezen geraakt! Super dat het je zo goed vergaat ginder, op die ellendige griep na natuurlijk. Prachtige foto's ook. En dat werk in 't schooltje zal je idd wel superveel voldoening schenken, 't is ongelooflijk belangrijk om die kindjes af en toe een uitweg uit de ellende te bieden. Nog veel succes en plezier de komende weken!!

Gepost door: Ruthje | 29-07-10

Echt zalig om te zien, zo'n plezier dat die klein mannen hebben!

Gepost door: wendy | 01-08-10

De commentaren zijn gesloten.