05-08-10

La historia de los globulos blancos

globulos.jpgHier zijn we weer! Beetje stil op m'n blogje, maar ja, de dokter had me enkele dagen "reposo" voorgeschreven en dan gebeurt er natuurlijk niet zo veel. 'k Kan jullie wel al onmiddellijk geruststellen dat diezelfde dagen "reposo" me ontzettend deugd hebben gedaan en dat het leed van vorige zondag ondertussen al lang vergeten is. De buikpijn is weg, ik ben volledig uitgerust, de antibiotica doet haar werk en m'n eten blijft netjes binnen. Mooi dus. Maar daarmee is het nog niet gedaan. Ik moest vandaag terug naar het Sanatorio San Roque om de uitslag te kennen van de leuke "potjestest" van zondagnacht. Bovendien wilden ze me nog eens zien, met het oog op de marathon van komende zondag. Zo gezegd zo gedaan. Een pluim voor de Paraguayaanse ziekenhuizen: op tien minuten binnen en buiten. Blijkt dat ik een gastro-entritis (of zoiets) had, een infectie dus. Daardoor was het aantal witte bloedcellen (globulos blancos staat daarmee ondertussen ook in m'n woordenboek) onaanvaardbaar hoog, namelijk 14600/mm³. Schandalig hoog, aan de uitdrukking op de gezichten van de dokters te zien toen. Om zeker te zijn dat die infectie helemaal weg was moest ik vanmorgen opnieuw bloed laten nemen. Heel snel, op 5 min. geklaard en deze namiddag mocht ik terugkeren voor het resultaat. Joepie! Wat blijkt? Op 4 dagen tijd ben ik maar liefst de helft van m'n globulos blancos (ik wil altijd "globulos locos" zeggen) verloren want nu heb ik er ocharme maar 7000/mm³ meer, wat de dokteres héél gelukkig maakte en me meteen een groen licht opleverde voor de marathon van zondag (én een compliment voor m'n Spaans). JUIJ! Viva los globulos blancos perdidos!

Marathon zeg je? MARATHON!!!!! Nog drie keer slapen en het is zover, mijn allereerste marathon buiten Europa. Mijn zevende marathon, maar mijn allereerste marathon buiten Europa! Spannend! Vanaf vandaag startte de marathon expo en aangezien ik vandaag nog vrij ben (morgen mag ik weer gaan werken met mijn kindjes - JUIJ!) ben ik er direct naartoe gegaan.

marathon expo.jpg

borstnr.jpgZo ontzettend leuk! Zo spannend allemaal. Het oude station van Asunción (vroeger hadden ze hier spoorwegen, nu helemaal niet meer hoewel de Engelsen blijkbaar interesse hebben om nu te investeren) diende als decor van de expo en 't was echt de max. Heel indrukwekkend eigenlijk, hoewel het qua "expo" peanuts is in vergelijking met de Europese tegenhangers. 'k Werd er supervriendelijk onthaald en kreeg meteen m'n adidas-tas met chip en borstnummer (met m'n naam erop!) in m'n pollekes geduwd. Daarna mocht ik ook m'n T-shirt gaan ophalen. Iedereen is verplicht de T-shirt van de organisatie te dragen: de marathonlopers een rode, de halvemarathonlopers een blauwe en de 10kmlopers een witte shirt. Leuk hoor, mooi shirt van Adidas, daarmee heb ik al m'n inschrijvingsgeld zo goed als terug én een leuke souvenir.  Toen ik even rondkeek zag ik dat ze vlaggen hadden opgehangen van alle nationaliteiten die deelnamen. Dus tussen alle (Zuid)Amerikaanse vlaggen zag ik plots ook.... ons Belgenvlagje hangen! NO WAY! Zo wijs... 'k vind het een wonder dat ze die überhaupt hebben gevonden en vind het best wel een eer dat die vlag er voor mij hangt, zo wijs!

belgische vlag.jpg

 Ik maakte er kennis met een Braziliaanse en een Peruviaanse collega-loper. Beiden naar Asunción gekomen om de 10km mee te lopen... pff... lijkt me verre reis voor 10km, maar bon, ieder zijn ding. Ik kreeg er met mijn 42km wel veel aandacht (er zijn er niet veel die de hele afstand doen precies - 4000 deelnemers ove alle afstanden samen maar héél weinig marathonlopers) en die Braziliaan zag een avondje uit al meteen zitten. Mmmm.... hij was nie lelijk... maar nee, 'k denk niet dat Maarten dat leuk zou hebben gevonden ;-) Anyway, terwijl de marathon zo'n 4 dagen geledn nog onbegonnen werk leer, begin ik er nu zowaar in te geloven: zondag loop ik de marathon in Asunción! 'k Kan het nog steeds niet goed geloven en 'k vind het allemaal superspannend. Hoewel de trainingen van de voorbije weken me heel hoopvol stemmen over m'n resultaat (en stiekem droom ik natuurlijk ook wel van een tijd onder de 4u), gaat deze marathon, ook rekening houdend met m'n ziekenhuisbezoekje, vooral genieten zijn! Ik ga genieten, genieten, genieten van begin tot einde, lopen met hart en ziel, luisterend naar Latino-muziek onder een Paraguayaans zonnetje. Dat ga ik doen!

Willen jullie duimen? De start wordt zondag 8 augustus om 7u 's morgens gegeven (da's 13u jullie tijd) en de resultaten zullen te zien zijn diezelfde dag vanaf 14u (20u jullie tijd) op http://www.maratondelbicentenario.com/ 

expo.jpg

23:29 Gepost door Julie in Asuncion | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bye bye globulos blancos ! Blij dat je zo enthousiast bent voor de marathon, toch voorzichtig zijn he... Ik zal de resultaten jammer genoeg niet kunnen volgen, mijn peceetje is voor dan voor een week in handen van je lieve echtgenoot.

Gepost door: mams | 06-08-10

Wijs, ik kijk direct als ik thuis kom, doe da goe!

Gepost door: koen | 06-08-10

Heel veel succes!!!!!!

Gepost door: wendy | 06-08-10

De commentaren zijn gesloten.