25-08-10

Afscheid van Paraguay (en vooral van de kindjes)

Terug thuis na exact 24 u onderweg te zijn geweest. 17u op vliegtuigen gezeten en 7u tussendoor gewacht, in het gezelschap van Emilia en Caroline, mijn collega AFS-ers. Het weerzien op Zaventem was SUPER, werd er opgewacht door Maarten en de mama, met bloemetje en een pot Nutella van 5 kg (hihi, daar kom ik wel een weekje mee toe). thuisgekomen ben ik gelijk een zot door ons huis gelopen: een stofzuiger! Een strijkijzer! geen stof! Warm water uit de kraan! Een kleerkast met véél kleren (niet telkens dezelfde 2 broeken zoals de laatste weken). 'k Kan m'n lol niet op. Een doodgewone boterham met een schel kaas is ondertussen ook al binnen, net als een kop déftige koffie. En nu genieten van het thuiszijn, van Maarten en van m'n laatste vakantiedagen.

Het afscheid in Asuncion was super ook. De kindjes (de 2 oudste klasjes, de jongste niet, die zijn te klein) kwamen naar de luchthaven (en colectivo - JUIJ!), waar ze in het midden van de vertrekhal een liedje voor me zongen (ik had nogal bekijks) en me dan cadeautjes gaven: een verzamelmap met een heleboel tekeningen die we samen hebben gemaakt, een spandoek met al hun handjes erop (zie foto) en een T-shirt. Geweldig!

spandoek.jpg
groep.jpg

Ik kijk terug op een geweldige ervaring. Zeven weken die in geen woorden zijn samen te vatten, zoveel gebeurd, zoveel meegemaakt, zoveel gedaan, zoveel geleerd.... maar één ding ben ik zeker: het was 100% de moeite!

18:43 Gepost door Julie in Asuncion | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Heerlijke verslagjes allemaal op je blog, je hebt dat fantastisch gedaan ! Maar wat mij betreft: superblij dat je veilig en wel terug thuis bent.

Gepost door: mams | 25-08-10

De hulpverlenings periode is voorbij, de ervaring blijft

Gepost door: cremke | 30-08-10

De commentaren zijn gesloten.